Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teodosie, mesaj de Anul Nou pentru credincioși: "Anii sunt măsuri generoase ale lui Dumnezeu"

ÎPS Teodosie, mesaj de Anul Nou pentru credincioși: "Anii sunt măsuri generoase ale lui Dumnezeu"

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a transmis credincioșilor un mesaj de Anul Nou. "Ce sunt anii pe care îi întâmpinăm? Sunt măsuri generoase ale lui Dumnezeu", spune ierarhul.

ÎPS Teodosie, mesaj de Anul Nou pentru credincioși: "Anii sunt măsuri generoase ale lui Dumnezeu"
Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului
de Mia Lungu    |    31 Dec 2022   •   11:39

ÎPS Teodosie va oficia astăzi, 31 decembrie, de la ora 21.45, Vecernia cu Litie la biserica "Sfântul Vasile cel Mare" din Constanța (zona Inel II), biserică ce își cinstește ocrotitorul în prima zi a noului an.

Apoi, de la ora 23.15, va oficia Acatistul Sfântului Vasile cel Mare, slujba de Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic și Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.

"Timpul în care noi ne desfășurăm viața se măsoară cu secundele, cu minutele, cu orele, cu zilele, cu săptămânile, cu lunile și cu anii. În fiecare an, noi sărbătorim un început de an", spune ierarhul în mesajul de Anul Nou. 

ÎPS Teodosie a vorbit despre 2023, un an pe care trebuie să-l întâmpinăm cu nădejde, cu bucurie, cu credință. 

"Ce sunt anii pe care îi întâmpinăm? Sunt măsuri generoase ale lui Dumnezeu. Anii sunt în stăpânirea lui Dumnezeu, pentru că El, cel fără de început și fără de sfârșit este și stăpânul timpului și ne-a dat timpul ca să-l folosim cu înțelepciune și prin acest timp să ajungem la veșnicie. De aceea se cuvine ca întâmpinând noul an să avem sufletele aprinse de credință și de bucurie", adaugă ierarhul.

Noul an trebuie întâmpinat cu mare nădejde că Dumnezeu ne-a descătușat, chiar dacă oamenii încearcă să ne încătușeze, mai spune episcopul. "Care-i cea mai mare sărbătoare? Libertatea pe care ne-a lăsat-o, dar această libertate să fie în lumină".

"Vă doresc ca anul în care urmează să intrăm să v-aducă mai multă lumină cerească, înțelepciune de sus, de la tronul lui Dumnezeu, dragoste din partea lui Dumnezeu, care ne iubește pe toți și dragostea noastră s-o dăruim semenilor noștri.

Să ne bucurăm de acest nou început, de noul an 2023. La mulți ani cu sănătate, cu bucurie, cu împliniri sfinte și binecuvântate și cu toții să trăim în pace și bună înțelegere. S-avem pace în țară și în lume și să ne dăruim unii altora ce-avem mai sfânt, mai frumos, mai bun și mai adevărat", spune IPS Teodosie.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie credinciosi anul nou
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close