Antena 3 CNN Actualitate Religie "Nu cred că indolența trebuie iertată, mai ales în trafic": Mesajul unui preot cunoscut, după ce a fost la un pas de moarte

"Nu cred că indolența trebuie iertată, mai ales în trafic": Mesajul unui preot cunoscut, după ce a fost la un pas de moarte

"În urmă cu doar 10 minute, puteam să fiu, alături de familia mea, mort. Asta datorită acestui șofer care a considerat că este haiducul șoselelor", a povestit un cunoscut preot din Fălticeni.

"Nu cred că indolența trebuie iertată, mai ales în trafic": Mesajul unui preot cunoscut, după ce a fost la un pas de moarte
Sursa foto: Facebook/ Alexandru Lungu
de Mia Lungu    |    22 Noi 2023   •   08:48

Preotul Alexandru Lungu a povestit ce a pățit în trafic, spunând că indolența nu trebuie iertată.

„Întotdeauna am crezut în iertare atunci când un om din neștiință sau nebăgare de seamă greșește. Însă niciodată nu cred că indolența trebuie iertată, mai ales în trafic acolo unde fără vina ta, poți fi victima unui teribilist.

În această seară, în urmă cu doar 10 minute, puteam să fiu alături de familia mea morți. Asta datorită acestui șofer care a considerat că este haiducul șoselelor, permițându-și o manevră care putea să ne fie fatală atât mie cât și lui.

Fiind pe banda din dreapta, adică pe cea care în mod normal nu se efectuează depășiri, a tras într-un mod violent de volan și mi-a tăiat calea, asta în situația în care în fața noastră erau câteva tiruri de Ucraina.

Când șoferul tirului a semnalizat intenția de a se încadra pe banda a doua, el într-un exces de furie a accelerat și deși eu ma aflam deja în depășire, mi-a tăiat calea punându-mă în situația sa frânez brusc pe un carosabil umed înghețat, riscând să intru în parapetul din stânga mea și foarte probabil să îmi distrug mașina, iar efectul impactului putea fi unul fatal.

Am stat și m-am gândit dacă este bine sa scriu rândurile astea, mai ales că sunt preot. Dar dacă eu îl trec cu vederea, iar dânsul continuă acest soi de șofat pe viitor, poate să-l pună în situația de a omorî într-o bună zi pe cineva nevinovat. Sau poate chiar să-mi omoare un om drag, eu consolându-mă ca am scăpat teafăr în aceasta noapte.

Dacă vezi acest mesaj și ești din Fălticeni, ia și te gândește de doua ori înainte sa urci la volan, ca nu ești mai presus de ceilalți participanți la trafic. Poate ție îți pasă prea puțin de viața ta, dar alții chiar își doresc să trăiască în continuare. Scriu acest mesaj ca să conștientizez odată in plus că nesimțirea nu trebuie trecută cu vederea, fiindcă mâine s-ar putea să devenim victimele unor asemenea șoferi”, a scris preotul Alexandru Lungu pe Facebook.

Pr. Ioan Alexandru Lungu este preot co-slujitor la parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Fălticeni.

 

×
Subiecte în articol: preot moarte Fălticeni Alexandru Lungu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close