Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Constantin Necula: „Mai bine plângi la spovedanie decât să râzi la psiholog”

Părintele Constantin Necula: „Mai bine plângi la spovedanie decât să râzi la psiholog”

Părintele Constantin Necula: „Mai bine plângi la spovedanie decât să râzi la psiholog”
27 Apr 2019   •   15:09

Preotul Constantin Necula a vorbit în emisiunea ”De-a viața ascunselea”, moderată de Florentina Fântânaru despre spovedanie, ca o formă de mărturisire și nădejde.

„Biserica nu și-a pierdut calitatea de ucenicie. Mă gândesc la constructori, la arhitecți, toate profesiile au niște puncte de reper importante. Vorbim despre elite, dar nu punem în lumină elitele. Am devenit excesiv de critici cu comunitatea bisericii și excesiv de liberali cu restul”, a explicat Constantin Necula.

„Lumea este făcută din două jumătăți și nu întotdeauna sunt egale. Trebuie să învățăm copilul să pună binele înaintea răului, nu trebuie să-l creștem cu atitudini superficiale. (...)  Un popă nerugător este un popă nefericit. Să pomenești nume celor care simți că au nevoie de ajutorul tău este un lucru important. Acesta este rostul spovedaniei, mai bine plânge la mine la spovedanie, decât să râdă la psiholog sau psihiatru. Eu îi fac pe oameni să plece cu nădejde din spovedanie și le spun să aibă grijă, pentru că nimic nu este pierdut atunci cât timp suntem în viață”, a povestit preotul Necula.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close