Antena 3 CNN Actualitate Religie Timotei Prahoveanul: Lumina Sfântă de la Ierusalim îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos

Timotei Prahoveanul: Lumina Sfântă de la Ierusalim îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos

Timotei Prahoveanul: Lumina Sfântă de la Ierusalim îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Apr 2019   •   20:49

PAȘTE 2019. Lumina Sfântă de la Ierusalim îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos, care a spus despre sine însuşi „Eu sunt Lumina Lumii!”, a afirmat, sâmbătă, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, la Aeroportul Henri Coandă.

PAȘTE 2019. Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în ţară, sâmbătă seara, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

PAȘTE 2019. „Lumina Sfântă de la Ierusalim îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos, care a spus despre sine însuşi 'Eu sunt Lumina Lumii!'. Cel ce-mi urmează nu va umbla întru-ntuneric, ci va avea Lumina Vieţii”, a spus PS Timotei.

PAȘTE 2019. Arhiepiscopul a menţionat că Lumina de la Sfântul Mormânt „ne aduce aminte nouă de lumina credinţei, de lumina faptelor bune, de lumina pe care o primim ascultând şi, mai ales, împlinind cuvintele lui Iisus Hristos”.

PAȘTE 2019. „Lumina aceasta ne vorbeşte însă despre Lumina cea Neînserată a Împărăţiei lui Dumnezeu. Această Lumină va fi oferită tuturor celor care îl iubesc pe Domnul, adică Fiilor Luminii. Fiii Luminii sunt cei care împlinesc cuvântul lui Dumnezeu, cei care-şi iubesc aproapele, cei care reuşesc să-şi ierte aproapele, cei care iubesc Biserica şi, în general, cei care fac faptele Luminii. Iar Fiii Întunericului vor fi izgoniţi afară, adică într-un loc în care nu vor avea comuniune cu Dumnezeu”, a explicat ierarhul.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close