Antena 3 CNN Actualitate Prințul Paul și Remus Truică rămân în arest la domiciliu

Prințul Paul și Remus Truică rămân în arest la domiciliu

Prințul Paul și Remus Truică rămân în arest la domiciliu
de S.T.    |    02 Feb 2016   •   14:18

Judecătorii braşoveni au prelungit măsura arestului la domiciliu pentru alte 30 de zile, pe numele lui Remus Truică, al Prinţului Paul şi al avocatului Robert Roşu.

Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.

Astfel, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică și asociaților săi o cotă importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau pe lângă judecători.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close