Antena 3 CNN Actualitate Reprezentanţii Pieţei Universităţii nu doresc transformarea acestei zone în spaţiu de dezbatere publică

Reprezentanţii Pieţei Universităţii nu doresc transformarea acestei zone în spaţiu de dezbatere publică

Reprezentanţii Pieţei Universităţii nu doresc transformarea acestei zone în spaţiu de dezbatere publică
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Mar 2012   •   16:48


Reprezentanţii Pieţei Universităţii s-au declarat împotriva proiectului privind conferirea statutului de spaţiu de dezbatere publică Pieţei Universităţii. Aceştia şi-au exprimat dezacordul luni, în cadrul unei dezbateri pe această temă organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, informează Agerpres.

'Noi susţinem ca aceste propuneri să nu existe. Consider că această hotărâre este abuzivă. 90 la sută din cei de la Universitate au votat pentru nereglementarea Pieţei Universităţii', a declarat reprezentantul celor care protestează în Piaţă, Mihai Preoteasa.

Directorul Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), Ion Caramitru, a fost de asemenea prezent la discuţie, exprimându-şi, la rândul său, dezacordul cu privire la transformarea Pieţei Universităţii în agora civică, dar a susţinut că ideea este una bună şi că ar putea fi realizată în zona Parcului Izvor sau în Parcul Tineretului. Acesta a ţinut să precizeze că spaţiul din Piaţa Universităţii aparţine de drept instituţiei pe care o conduce şi că urmează să fie transformat într-un parc pietonal care va cuprinde un teatru în aer liber, după modelul Teatrului Naţional din Londra.

În context, reprezentanta ONG PRODOMO, Roxana Vring, a subliniat că întreaga zonă din Piaţa Universităţii are un statut special, fiind protejată, graţie monumentelor istorice existente aici, ea neputând fi amenajată urbanistic pentru proteste, cu tribune pentru vorbitori, bănci şi toalete ecologice.

Conform propunerii de regulament de funcţionare a spaţiului de dezbatere publică din faţa Piaţa Universităţii, timpul alocat pentru astfel de manifestări ar fi între orele 9,00-21,00, iar numărul de persoane este stabilit la 150 în faţa TNB şi 100 în faţa Academiei de Arhitectură.


×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close