Antena 3 CNN Actualitate Reprezentantul pacienților, despre imaginile cu medicul de la Grigore Alexandrescu: „Ne-am obișnuit să ignorăm problema”

Reprezentantul pacienților, despre imaginile cu medicul de la Grigore Alexandrescu: „Ne-am obișnuit să ignorăm problema”

Imaginile filmate la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde un medic a fost surprins în timpul unor proceduri chirurgicale fără echipament de protecție, l-au revoltat pe reprezentantul pacienților în România, Vasile Barbu.

Reprezentantul pacienților, despre imaginile cu medicul de la Grigore Alexandrescu: „Ne-am obișnuit să ignorăm problema”
21 Feb 2020   •   13:54

”Este inadmisibil ce a făcut medicul respectiv. Cred că noi, pacienții, ar trebui să reținem și să optăm ca niciodată acești medici să ne mai opereze, măcar pentru o perioadă de timp. Au mai fost situații similare, nu este singura situație. Am făcut reclamații la Colegiul Medicilor și nu a ieșit nimic. Practic, nici măcar cea mai mică sancțiune”, a spus Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților.

Citește și: Medic filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

Vasile Barbu vorbește despre un real pericol, în condițiile în care „există cazuri de malpraxis, infecții nosocomiale care afectează grav sănătatea și viața pacienților”. 

”De fiecare dată când se fac controale, spitalul și medicii invocă faptul că infecții nosocomiale găsim și în America, însă acolo stau avocații la poarta spitalului și încasează sume enorme în astfel de situații. Noi ne-am obișnuit să ignorăm”, a spus Vasile Barbu, la Antena 3.

 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close