Antena 3 CNN Actualitate Reşiţa. O persoană se află în comă, în urma unei explozii într-un bloc de patru etaje

Reşiţa. O persoană se află în comă, în urma unei explozii într-un bloc de patru etaje

Reşiţa. O persoană se află în comă, în urma unei explozii într-un bloc de patru etaje
Sursa foto: Foto: INTACT Images
01 Sep 2012   •   15:43

O persoană rănită în urma exploziei care a avut loc, sâmbătă la prânz, într-un apartament dintr-un bloc de patru etaje din Reşiţa va fi transportată cu un elicopter SMURD la Bucureşti, aceasta fiind în comă şi având arsuri, în urma deflagraţiei alte două persoane suferind atac de panică.
   
Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Caraş-Severin, trei persoane au ajuns la unitatea medicală în urma exploziei care a avut loc într-un apartament dintr-un bloc din Reşiţa, una dintre ele fiind grav rănită şi aflându-se în comă, având arsuri pe o mare suprafaţă a corpului.
   
Celelalte două persoane au suferit atac de panică.
   
Conform surselor citate, persoana grav rănită urmează să fie transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
   
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Ancuţa Balint, a declarat că în blocul în care a avut loc explozia locuiesc, conform listei de cheltuieli, 20 de persoane, însă în momentul producerii deflagraţiei nu se aflau acasă toţi locatarii, cinci persoane fiind evacuate din imobil de către pompieri.
   
Ea a spus că etajele al treilea şi al patrulea au fost "compromise", nefiind locuibile.
   
Potrivit sursei citate, Inspectoratul de Stat în Construcţii va stabili dacă şi ceilalţi locatari, de la etajele inferioare, mai pot locui în imobil.
   
La rândul său, primarul din Reşiţa, Mihai Stepănescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că explozia a avut loc în urma unei acumulări de gaze.
   
"A fost vorba despre o acumulare de gaze, mai exact un locatar a lăsat în cursul nopţii gazul deschis, iar la o primă scânteie a avut loc explozia. Trei familii au fost afectate, iar un perete s-a crăpat foarte tare. Urmează să îi cazăm pe cei afectaţi în garsoniere ale Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport", a spus Stepănescu.
   
Iniţial, din primele informaţii de la faţa locului reieşea că două persoane au fost rănite în urma exploziei.
   
Ancuţa Balint, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, declara că explozia s-a produs într-un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc de patru etaje dintr-un cartier reşiţean.
   
Echipajele de urgenţă sosite la faţa locului au evacuat cinci persoane din clădirea afectată.
   
Ea afirma că la faţa locului a mers şi o echipă a a EON, care urmează să stabilească împrejurările şi cauzele care au determinat producerea exploziei.
   
Potrivit sursei citate, pe fiecare etaj există câte patru apartamente.
   
Din primele informaţii de la faţa locului a reieşit că deflagraţia s-a produs, cel mai probabil, în urma unei acumulări de gaze, pereţii garsonierei unde a avut loc explozia fiind complet distruşi, iar multe din geamurile altor apartamente fiind sparte de suflul deflagraţiei.

×
Subiecte în articol: Reşiţa bloc explozie coma ranit Atac de panica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close