Antena 3 CNN Actualitate Respinsă după examenul de admitere de la Academia de Poliție, deși a făcut testul grilă corect. "Nu a făcut un semn perfect încadrat în chenar"

Respinsă după examenul de admitere de la Academia de Poliție, deși a făcut testul grilă corect. "Nu a făcut un semn perfect încadrat în chenar"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a povestit pe pagina sa de Facebook experiența prin care a trecut o tânără, care a dat examenul de admitere la Academia de Poliție și a fost respinsă, deși răspunsurile date la testul grilă au fost corecte.

Respinsă după examenul de admitere de la Academia de Poliție, deși a făcut testul grilă corect. "Nu a făcut un semn perfect încadrat în chenar"
Sursa foto: Facebook / Academia de Poliție
11 Mai 2020   •   22:22

Problema nu au fost răspunsurile, ci faptul că, fiind un test grilă, Andreea a depășit “căsuța” în care trebuia să se încadreze, a povestit Marcel Vela.

"Nu a renunțat! A contestat corectarea lucrării şi a fost declarată admisă printr-o decizie comunicată oficial de către Academie. După ce s-a bucurat că i s-a dat dreptate, comisia de contestaţie s-a răzgândit într-un mod incorect şi neregulamentar (așa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne) declarând-o din nou respinsă. Nu aveam în minte decât un singur gând: Dacă s-a făcut o nedreptate, cum poate acest copil să piardă un an din viață din cauza unor greșeli ce nu îi aparțineau? Am luat decizia imediată de a repara o nedreptate și, nu întâmplător, în preajma Zilei Unirii, a devenit studentă în anul I la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a mai spus ministrul de Interne.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close