Antena 3 CNN Actualitate Reţea de trafic de droguri, destructurată de procurorii DIICOT. Liderul reţelei, Mihai Corduneanu, audiat alături de alte 9 persoane

Reţea de trafic de droguri, destructurată de procurorii DIICOT. Liderul reţelei, Mihai Corduneanu, audiat alături de alte 9 persoane

Reţea de trafic de droguri, destructurată de procurorii DIICOT. Liderul reţelei, Mihai Corduneanu, audiat alături de alte 9 persoane
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Aug 2012   •   13:52

Anchetatorii au descins în 17 locaţii din judeţul Iaşi, descoperind sute de plante de cannabis, dar şi droguri de risc şi 20.000 de euro, informează DIICOT, care precizează că zece persoane sunt audiate în cadrul acestei anchete, între care şi Mihai Silviu Corduneanu, informează Mediafax.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO - Iaşi au destructurat un grup infractional organizat, constituit din zece persoane, având ca lider pe învinuitul Corduneanu Mihai Silviu, 27 de ani, din municipiul Iaşi, specializat în traficul de droguri de risc - cannabis", precizează Biroul de presă al DIICOT.
   
Potrivit DIICOT, Mihai Silviu Corduneanu, împreună cu Ion Marius Doboş şi Ştefan Octavian Horobeţ, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din cultivarea,  producerea şi comercializarea fără drept de droguri de risc.
   
Astfel, în perioada aprilie-mai 2012, membrii grupării au înfiinţat două culturi de cannabis, în două locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, respectiv în satele Comarna şi Butea.
   
Procurorii DIICOT au făcut, vineri, un număr de 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Iaşi, ocazie cu care au fost descoperite plantaţiile ilegale de cannabis, 350 de plante de cannabis, diferite cantităţi de droguri de risc, suma de 20.000 de euro, precum şi aparatură specială folosită pentru amenajarea şi îngrijirea culturilor, fertilizanţi, etc.
   
Drogurile de risc erau destinate comercializării, cu predilecţie către consumatorii din judeţul Iaşi.
   
La sediul  DIICOT au fost aduse zece persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.
   
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS şi SIPI, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Bacău, Suceava şi DIAS.  

×
Subiecte în articol: Iași grup infractional organizat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close