Antena 3 CNN Actualitate Revolta fermierilor români față de importul de cereale din Ucraina: "Vom ieși în stradă. Vom bloca tot!"

Revolta fermierilor români față de importul de cereale din Ucraina: "Vom ieși în stradă. Vom bloca tot!"

Fermierii români amenință că blochează vămile și portul, după ce Comisia Europeană nu a mai prelungit interdicția pentru importul de cereale din Ucraina.

Revolta fermierilor români față de importul de cereale din Ucraina: "Vom ieși în stradă. Vom bloca tot!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2023   •   21:51

După ce Comisia Europeană nu a mai prelungit interdicția privind importul de cereale din Ucraina, fermierii români au anunțat că vor bloca vămile.

Trei țări au anunțat că vor restricționa accesul cerealelor ucrainene, însă România nu are niciun răspuns în acest sens.

Fermierul Ștefan Muscă a anunțat, la Antena 3 CNN, că agricultorii români se pregătesc să iasă în stradă și să blocheze vămile.

"Dacă suntem în comunitatea europeană, de ce nu primim aceeași subvenție ca țările europene? Noi nu mai avem răbdare! Mai așteptăm, luni, o promisiune a ministrului Agriculturii.

Citește și: Fermierii români cer Guvernului interzicerea urgentă a importului în România a unor produse din Ucraina

Ne-a promis că luni va ieși cu un comunicat, iar dânsul va găsi o rezolvare, altfel noi vom ieși în stradă. Vom bloca tot! Eu nu mai pot să mai aștept. Am devenit sclavi în propria țară.

Am devenit piață de desfacere pentru Ucraina. La această oră, politicienii nu mai fac nimic pentru noi. 

Țara aceasta se numește România! Trebuie să aibă grijă de fermierii ei, de copiii care trăiesc aici și de părinții noștri. Noi ne vindem pe doi lei.

Eu și acum am în câmp cereale nerecoltate, pentru că nu mai vine nimeni să mi le ia.

Noi, în țara noastră, nu mai avem dreptul nici la muncă.

Noi vom bloca tot! Nu vom mai veni acasă, în ferme, decât în momentul în care politicienii cărora le-am dat votul vor lucra pentru bunăstarea poporului român și a fermierilor din România", a spus Ștefan Muscă, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close