Antena 3 CNN Actualitate Revoluţionari înşelaţi de falşi primari. Escrocii cereau diverse taxe

Revoluţionari înşelaţi de falşi primari. Escrocii cereau diverse taxe

Revoluţionari înşelaţi de falşi primari. Escrocii cereau diverse taxe
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2013   •   10:04

Mai mulţi revoluţonari, înşelaţi de falşi primari. Escrocii cereau revoluţionarilor diverse taxe pentru stat Trei persoane au fost prinse în flagrant delict.

Cei trei au fost prinşi în flagrant, joi, de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigaţii criminale, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din IGPR, la scurt timp după ce primiseră de la un revoluţionar 1.000 de lei, reprezentând o aşa-zisă taxă pentru punerea în posesia unui teren.
   
Potrivit sursei citate, în perioada februarie - martie 2013, judiciariştii Sectorului 4 au obţinut date şi informaţii cu privire la activitatea infracţională a celor trei suspecţi suspectaţi de mai multe înşelăciuni.
   
Astfel, cei trei bărbaţi, pretinzând că ocupă funcţia de primar sau de consilier într-o localitate din Ilfov, contactau diverse persoane, cărora le solicitau sume de bani sub pretextul punerii unor suprafeţe de teren în posesia acestora.
   
"Pentru a câştiga încrederea părţilor vătămate, suspecţii le solicitau cu titlu de taxe sume de bani fixe, ce ar fi reprezentat plata întocmirii unor documente privind terenurile sau publicarea punerii în posesie în Monitorul Oficial. Persoanele vizate de membrii grupării aveau calitatea de revoluţionari, iar plata taxelor solicitate de către aceştia se efectua prin virament bancar", precizează Poliţia Capitalei.
   
Oficiali din Poliţie au declarat, pentru agenţia Mediafax, că printre victimele celor trei suspecţi se numără un revoluţionar care a făcut plângere la Poliţie, alţi doi care nu au reclamat, precum şi mai multe persoane care ar fi fost, de asemenea, înşelate sau în cazul cărora au existat tentative în acest sens.
   
Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals, cu cei trei suspecţi in stare de arest preventiv.

×
Subiecte în articol: revolutionari taxe
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close