Antena 3 Actualitate Român, stăpân de sclavi în Franţa. Reţeaua sa a câştigat 14 milioane de euro din activităţi ilegale

Român, stăpân de sclavi în Franţa. Reţeaua sa a câştigat 14 milioane de euro din activităţi ilegale

de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   16:33

40 de moldoveni au fost exploatați și ținuți sclavi pe șantierele din Franța. Reţeaua condusă de un român a câştigat astfel 14 milioane euro din activităţi ilegale. Membrii grupării sunt acuzați de trafic de persoane, fraudă și spălare de bani.

Totul a ieşit la iveală când anchetatorii din Franța au început să facă cercetări încă din anul 2018. Atunci ei au interceptat o dubă în care se aflau zece emigranții moldoveni care aveau asupra lor buletine false de România şi permise auto contrafăcute.

Reţeaua infracţională era condusă de un român 

40 de cetățeni moldoveni erau exploataţi prin muncă în construcții şi ținuţi în condiții inumane. Oamenii aveau toate documentele falsificate. Membrii reţelei eliberau documentele reale numai dacă se făcea o anumită normă în ceea ce privește banii produşi.

Reţeaua condusă de un român a câştigat astfel 14 milioane euro

Această rețea a ajuns să câștige nu mai puțin de 14 milioane de euro din activit['i ilegale. Pentru destructurarerea reţelei au fost făcute raiduri simultan în România, Franța și Republica Moldova Moldova în urma cărora au fost reținute de zeci de persoane cele mai multe fiind reținute în Franța.

Anchetatorii au pus sub sechestru 19 vehicule dintre care 15 mașini de lux, arme, conturi bancare şi sume importante de bani pe care le aveau cei care făceau parte din această grupare infracțională.

Membrii grupării sunt acuzați de trafic de persoane, fraudă și spălare de bani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close