Antena 3 CNN Actualitate România are de recuperat 13 miliarde de lei de la Rusia şi 19 miliarde de euro de la Germania

România are de recuperat 13 miliarde de lei de la Rusia şi 19 miliarde de euro de la Germania

România are de recuperat 13 miliarde de lei de la Rusia şi 19 miliarde de euro de la Germania
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mai 2011   •   18:39
România are şanse să devină mai bogată dacă recuperează tezaurul de la Moscova şi o datorie a statului german, descoperită de curând. Este părerea specialiştilor în economie.

Nimic nu se poate face însă fără o decizie politică, susţin aceeaşi specialişti.

Ultima încercare de recuperare a tezaurului românesc aflat la Moscova a fost în urmă cu 12 ani, după ce oficialităţile de la Bucureşti au fost împinse de la spate de Comisia Europeană. Chiar şi aşa, de la vorbe la fapte e cale lungă.

Până acum, demersurile pentru recuperarea tezaurului nu au avut niciun succes. Peste 90 de tone de aur, care au aparţinut României se găsesc şi acum în Rusia. Recuperarea lor ar putea să ne îmbogăţească ţara cu peste 13 miliarde de lei.

În plus, România are de luat bani şi de la statul german, aproape 19 miliarde de euro. O datorie istorică faţă de Banca Centrală descoperită de Radu Golban, un roman stabilit în Basel, Elveţia, doctor în economie.

Alte 15 state se regăsesc pe lista datornicilor faţă de România. Dintre acestea, cele mai mari sume trebuie recuperate din Cuba si Irak, 625 milioane euro.
 



×
Subiecte în articol: tezaur datorii Rusia Germania România aur
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close