Antena 3 CNN Actualitate România are pregătită infrastructura pentru un serviciu inedit de urgenţă. Dispozitivul sună singur la 112

România are pregătită infrastructura pentru un serviciu inedit de urgenţă. Dispozitivul sună singur la 112

România are pregătită infrastructura pentru un serviciu inedit de urgenţă. Dispozitivul sună singur la 112
Sursa foto: Foto: traffictechnologytoday.com
20 Noi 2013   •   21:01
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) anunţă că România este prima ţară din Europa care a pregătit infrastructura pentru serviciul de urgenţă eCall, prin care, cu ajutorul unui dispozitiv instalat în maşină, se apelează automat, în caz de accident, la 112.

În cazul unui accident auto, dispozitivul eCall va apela automat dispeceratul 112 şi va transmite informaţii relevante privind locul accidentului şi date tehnice ale vehiculelor implicate.

Serviciile de urgenţă vor putea astfel să intervină cu mai mare rapiditate, inclusiv în situaţia în care pasagerii nu mai pot vorbi.

În septembrie 2011, Comisia Europeană anunţa că sistemul eCall trebuie să fie instalat şi pe deplin funcţional, până în 2015, în toată Uniunea Europeană, dar şi în Croaţia, Islanda, Norvegia şi Elveţia. Instalarea dispozitivului în fiecare automobil nou costă mai puţin de o sută de euro.

Rezultatele noului serviciu pan-european de urgenţă din vehicule - eCall vor fi prezentate oficial la Bucureşti, în cadrul unei conferinţe internaţionale, joi şi vineri, infomează Mediafax.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close