Antena 3 CNN Actualitate România, dată în judecată de Comisia Europeană pentru că nu protejează păsările sălbatice

România, dată în judecată de Comisia Europeană pentru că nu protejează păsările sălbatice

România, dată în judecată de Comisia Europeană pentru că nu protejează păsările sălbatice
Sursa foto: pasari
08 Oct 2009   •   17:50

Este oficial. Membrii Comisiei Europene au decis, joi, să dea în judecată România pe motiv că nu-şi protejează păsările sălbatice. CE a sesizat deja Curtea Europeană de Justiţie, justificându-şi cererea prin neputinţa României de a crea numărul de arii pentru protejarea păsărilor la care s-au obligat la momentul aderării, informează Mediafax.

"Peste un milion de hectare desemnate iniţial pentru protejare nu au primit încă statutul juridic de care au nevoie. Având în vedere că scrisorile de avertizare nu au avut efectul dorit, Comisia a decis să ia măsuri mai dure şi să aducă acest caz în faţa Curţii", informează Comisia Europeană prin intermediul unui comunicat.

"Când România a aderat la Uniunea Europeană, în 2007, a fost obligată să stabilească un număr de arii pentru protejarea păsărilor, dar procesul legislativ a fost lent şi, în pofida obţinerii unor progrese, România nu şi-a îndeplinit încă o parte dintre obligaţiile asumate în ceea ce priveşte conservarea naturii", se mai arată în comunicatul CE.

?Păsările constituie un barometru al biodiversităţii. Protejarea habitatelor lor are o importantţă foarte mare?, a declarat comisarul european pentru mediu Stavros Dimas, potrivit www.sofiaecho.com. ?Biodiversitatea este o resursă preţioasă, iar irosirea ei este în detrimentul nostru. Solicit cu insistenţă României sa corecteze aceste deficienţe şi să instituie imediat protecţia necesară.?

Potrivit CE, în România există 12 specii considerate ameninţate la nivel internaţional.

Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close