Antena 3 CNN Actualitate România devine ţintă cibernetică. 20 de milioane de atacuri informatice la jumătatea anului 2013

România devine ţintă cibernetică. 20 de milioane de atacuri informatice la jumătatea anului 2013

România devine ţintă cibernetică. 20 de milioane de atacuri informatice la jumătatea anului 2013
31 Oct 2013   •   15:37

România a înregistrat 20 milioane de alerte de atacuri informatice în primele şase luni din 2013, informează agerpres.ro citând datele publicate de Cert.ro, organismul care înregistrează reclamaţiile şi alertele de securitate cibernetică.

"Numărul alertelor este în creştere şi pentru faptul că piaţa din România s-a dezvoltat foarte mult, pentru că serverele şi celelalte echipamente au crescut foarte mult ca şi capacitate şi ca număr şi atunci a apărut această tentaţie", a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, la a treia ediţie a conferinţei anuale de securitate cibernetică.
Nica a precizat că această alertă nu se referă numai la tentativele de furt de bani, în mediul on-line, ci sunt şi în legătură cu datele personale, conturile de e-mail, bazele de date.

Întrebat de jurnalişti despre proiectul SRI de securitate cibernetică la nivel naţional, Nica a declarat că acesta este extrem de important, va fi o investiţie coerentă care vizează 50 de instituţii publice majore ale României, urmând să monitorizeze atacurile cibernetice. Proiectul a fost depus de SRI pentru a fi finanţat din fonduri europene, are o valoare de 30 milioane euro, dar în prezent se află în faza de evaluare.

×
Subiecte în articol: securitate cibernetica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close