Antena 3 Actualitate România plăteşte de patru ori mai mult la deszăpezire decât Finlanda. "Băieţii deştepţi", plătiţi şi când stau

România plăteşte de patru ori mai mult la deszăpezire decât Finlanda. "Băieţii deştepţi", plătiţi şi când stau

de M.Z.    |    09 Dec 2011   •   21:15
România plăteşte de patru ori mai mult la deszăpezire decât Finlanda. "Băieţii deştepţi", plătiţi şi când stau
Sursa foto: Foto: Intact Images

România plăteşte de patru ori mai mulţi bani pe kilometrul de drum deszăpezit decât Finlanda, ţara unde iarna e cel mai lung anotimp din an.

Jurnaliştii de la România liberă au calculat că, iarna trecută, România a plătit 4.800 de euro pe kilometrul de drum deszăpezit. Finlanda, în schimb, nu a dat mai mult de 1.300 de euro.

Explicaţia este simplă: în România, băieţii deştepţi care se ocupă de drumuri sunt plătiţi şi când stau. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) le achită o taxă de staţionare pentru utilajele de deszăpezire.

Calculele arată că, România a plătit, în iarna 2010-2011, 77 de milioane euro pentru 16.000 de km drumuri şi autostrăzi, ceea ce înseamnă 4.812 euro/km. Finlanda a dat 98 de milioane euro pe an pentru 78.000 de km de drumuri şi autostrăzi, adică 1.300 euro/km.

×

Sunteți de acord cu noile reguli și amenzi din Codul Rutier? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close