Antena 3 Actualitate România, record mondial la ”recolta” de rozătoare: 70.000 de șoareci pe hectar

România, record mondial la ”recolta” de rozătoare: 70.000 de șoareci pe hectar

12 Feb 2016   •   09:26
România, record mondial la ”recolta” de rozătoare: 70.000 de șoareci pe hectar
Sursa foto: foto: pixabay.com

În 2014, România a deținut un record mondial la hectar. Nu este vorba de grâu sau porumb ci de numărul de rozătoare care au invadat câmpurile din cauza, mai ales, a lipsei perdelelor forestiere.

Afirmația a fost făcută de ministrul Achim Irimescu care încurajează fermierii să înființeze în ferme perdele forestiere, scrie agrointel.ro.

”La noi la câmpie mergi kilometri întregi și nu găsești un copac să te ascunzi de soare. Nu e întâmplător că am avut în 2014 record cred că mondial și anume 70.000 de șoricei pe hectar în România, rozătoare ce au tocat practic culturile. Eu am cerut atunci acceptul pentru o substanță cu care să combatem rozătoarele. Dacă am avea perdele forestiere atunci am avea păsări răpitoare, animale de pradă care ar aduna din acești șoricei. Nu mai spun că păsările ar aduna insectele. Deci este un sistem extrem de important și interesant  – cel al perdelelor forestiere. În plus, prin reforma Cioloș ești obligat să ai 5% teren necultivat sau să lași pădure dacă ai o fermă de peste 15 hectare. Și este o ocazie extraordinară, practic forțăm oamenii să facă aceste perdele”, a declarat ministrul la Realitatea TV.

×
Subiecte în articol: soareci culturi grau Achim Irimescu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close