Antena 3 CNN Actualitate România riscă să piardă banii din PNRR | Ce restanţe are Guvernul

România riscă să piardă banii din PNRR | Ce restanţe are Guvernul

România riscă să piardă banii din tranşa a doua a PNRR, iar Guvernul încearcă să rezolve cât mai repede toate problemele neglijate până acum.

România riscă să piardă banii din PNRR | Ce restanţe are Guvernul
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   12:19

Pentru că nu au fost respectate anumite jaloane, România  ar putea să piardă banii acordați prin PNRR, însă, în cadrul ședinței de azi, Guvernul va discuta aspectele neglijate până în prezent.

Astfel, printre subiectele dezbătute în ședința de azi se numără decarbonizarea sectorului energetic, termocentralele Turceni şi Rovinari urmând să fie trecute, așa cum cere Comisia Europeană, în conservare, pentru ca țara noastră să primească bani prin PNRR.

Avertizorul de integritate este o altă țintă din PNRR, fiind vorba despre un proiect care a trecut deja de Senat.

Însă, o problemă care continuă să persiste este reprezentată de situația pensiilor speciale, pentru că, în acest moment, nu există o decizie finală, privind eliminarea lor.

Citește și: Siegfried Mureşan (PNL): "Trebuie să începem negocierile de aderare la UE cu Moldova în cursul acestui an"

Uniunea Europeană a cerut ca țara noastră să rezolve cât mai repede această problemă, pentru a putea primi a treia tranșă din PNRR.

Pe de altă parte, pe masa Guvernului se va afla și subiectul programului RePowerEU, care vizează sectorul energiei regenerabile și care va fi pus, astăzi,  în dezbatere publică.

×
Subiecte în articol: PNRR
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close