Antena 3 CNN Actualitate România şi Bulgaria vor avea un singur spaţiu aerian, în cadrul unui proiect al UE

România şi Bulgaria vor avea un singur spaţiu aerian, în cadrul unui proiect al UE

România şi Bulgaria vor avea un singur spaţiu aerian, în cadrul unui proiect al UE
Sursa foto: Foto: ecomagazin.ro
12 Dec 2011   •   16:21

România şi Bugaria au încheiat un acord pentru înfiinţarea unui bloc funcţional de spaţiu aerian prin care acestea vor avea un spaţiu comun, în cadrul proiectului Single European Sky - SES al UE, informează Mediafax.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazare, şi ministrul bulgar al Transporturilor Ivailo Moskovski au semnat, la Bruxelles, acordul pentru înfiinţarea acestui spaţiu aerian comun: Danube FAB.

Uniunea Europeană a iniţiat în 2004 proiectul "Cer Unic European" (Single European Sky - SES) pentru a crea un spaţiu aerian integrat, prin stabilirea unor norme comune în statele membre.

Acordul privind instituirea blocului funcţional de spaţiu aerian Danube FAB între România şi  Bulgaria a fost semnat la reuniunea Consiliului de Miniştri ai Transporturilor din Uniunea Europeană (TTE) şi reprezintă un pas important pentru îndeplinirea cerinţelor europene în domeniul Cerului Unic European şi pentru implementarea proiectului Danube FAB.

"Vom avea rute de zbor mai scurte, iar, în final, pasagerii vor experimenta un timp redus de călătorie. Ne aşteptăm de la operatorii aerieni ca din momentul instituirii FAB-ului reducerile de costuri care se vor face să se reflecte şi în costul biletelor", a declarat, într-un comunicat, secretarul de stat Alexandru Nazare.

Acordul Danube FAB este al cincilea pentru instituirea unui bloc de spaţiu aerian funcţional din cele nouă care sunt prevăzute la nivel european.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close