Antena 3 CNN Actualitate România și SUA, parteneri de încredere. Subiectele abordate de ministrul Bogdan Aurescu și Secretarul de Stat Antony Blinken

România și SUA, parteneri de încredere. Subiectele abordate de ministrul Bogdan Aurescu și Secretarul de Stat Antony Blinken

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii. La Washington D.C., șeful diplomației române a discutat mai multe teme importante cu omologul său american Antony Blinken.

România și SUA, parteneri de încredere. Subiectele abordate de ministrul Bogdan Aurescu și Secretarul de Stat Antony Blinken
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe
de Cerasela Stafie    |    09 Noi 2021   •   15:32

Întânirea dintre cei doi oficiali a avut loc luni, 8 noiembrie. În cadrul discuției, au fost abordate mai multe subiecte de interes pentru cele două state.

”Secretarul Blinken și Ministrul Aurescu au subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre SUA și România în întărirea legăturilor în domeniul apărării și energiei și în abordarea amenințărilor și provocărilor comune, inclusiv printr-un schimb susținut de informații în cadrul Dialogului Strategic, care va avea loc în 9 noiembrie,” a transmis, printr-o declarație de presă, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, la finalul întâlnirii dintre demnitari.

”Secretarul american a lăudat România ca fiind un aliat loial în NATO, iar ambii oficiali au agreat să colaboreze pe probleme de securitate în Marea Neagră și în ceea ce privește agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și a altor state de pe Flancul Estic al NATO,” a adăugat.

De asemenea, cei doi oficiali și-au exprimat dorința de a ”consolida securitatea energetică în Europa, subliniată de angajamentul recent al Bucureștiului de a aduce în România un reactor modular de mici dimensiuni, construit în SUA, „primul de acest fel”.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close