Antena 3 CNN Actualitate Românii vor avea contoare inteligente de curent

Românii vor avea contoare inteligente de curent

Românii vor avea contoare inteligente de curent
02 Oct 2015   •   10:00

Primele 30.000 de contoare inteligente au început să fie montate în casele românilor. Clienţii vor putea vedea consumul real de energie electrică iar pe viitor, cu ajutorul unor aplicaţii, vor şti cât consumă fiecare echipament în parte.

 
Contorul inteligent va fi conectat cu sistemul central al distribuitorului de energie, iar colectarea datelor de facturare se va face automat. Costurile de deplasare a echipelor pentru citire, conectare şi deconectare vor fi astfel eliminate. În acelaşi timp, clienţii vor putea vedea consumul real fie pe ecranul de afişare a contorului, fie pe smartphone sau computer. 
 
Pe viitor, cu ajutorul unor aplicaţii inteligente deja existente în alte ţări, clientul va putea vedea cât consumă fiecare echipament în parte.
 
Cele 30 de mii de contoare inteligente sunt instalate în Banat, Dobrogea şi Muntenia. Doar 10 000 de contoare inteligente au fost monate în Bucureşti.  Aproximativ 2,7 milioane de contoare inteligente urmează a fi montate în întreaga ţară. Contoarele se instalează fără nici un cont pentru client şi au o durată de viaţă de 15 ani.

×
Subiecte în articol: energie electrică electrica
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close