Antena 3 CNN Actualitate Salariul mediu net, în scădere în ianuarie comparativ cu decembrie. Care sunt domeniile cele mai afectate

Salariul mediu net, în scădere în ianuarie comparativ cu decembrie. Care sunt domeniile cele mai afectate

Salariul mediu net, în scădere în ianuarie comparativ cu decembrie. Care sunt domeniile cele mai afectate
Sursa foto: Foto: newlaunches.com
de M.Z.    |    06 Mar 2012   •   18:30

Românii au câştigat în luna ianuarie mai puţini bani decât în decembrie, lucru de aşteptat, de altfel, având în vedere că ultima lună din an este şi luna primelor.

În luna ianuarie 2012, salariul mediu net a fost de 1.467 lei, în scădere faţă de luna anterioară cu 8,5%. Mai exact, cu 137 de lei mai mic. 

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în domeniul IT, acolo unde salariile s-au micşorat cu 24,3%.

Mai puţini bani au câştigat şi angajaţii care se ocupă de fabricarea produselor farmaceutice, acolo unde scăderile au ajuns la 23%. La fel de puţini bani au încasat şi lucrătorii din silvicultură şi exploatare forestieră.

În sectorul bugetar, s-au înregistrat scăderi în învăţamânt. Salariul s-a micşorat cu aproape 3%, ca urmare a reducerii plăţii cu ora a cadrelor didactice, din cauza vacanţei şcolare.

Venituri cu 2% mai mici s-au înregistrat şi în sănătate şi asistenţă socială, ca urmare a neplăţii drepturilor salariale cuvenite.

La polul opus, cele mai mari creşteri ale salariului mediu net s-au înregistrat în activităţile de prelucrare a lemnului, poştă şi curierat. Majorările au ajuns la peste 10%.

În sistemul bugetar, o uşoară creştere a salariilor, de 0,2%, s-a înregistrat în administraţia publică, în urma acordării sumelor restante pentru unele sporuri ori a plăţii concediilor de odihnă.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close