Antena 3 CNN Actualitate Avertisment dur: Următorii doi ani sunt esențiali pentru salvarea planetei noastre!

Avertisment dur: Următorii doi ani sunt esențiali pentru salvarea planetei noastre!

Guvernele au la dispoziție doi ani pentru a lua măsuri spre a evita schimbări climatice mult mai grave, a avertizat șeful ONU pentru climă.

Avertisment dur: Următorii doi ani sunt esențiali pentru salvarea planetei noastre!
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2024   •   22:40

Şeful ONU pentru climă a avertizat că încălzirea globală pare să fi ieșit de pe agenda politicienilor.

Simon Stiell, secretarul executiv al Convenției Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, a declarat că următorii doi ani sunt "esențiali pentru salvarea planetei noastre", relatează Reuters.

"Avem încă o șansă de a face ca emisiile de gaze cu efect de seră să scadă, cu o nouă generație de planuri naționale privind clima. Dar avem nevoie de aceste planuri mai puternice acum", a spus Simon Stiell.

Stiell a declarat că Grupul celor 20 de mari puteri economice, responsabile împreună pentru 80% din emisiile globale, trebuie să acționeze urgent.

El a mai arătat că mai multe fonduri pentru combaterea schimbărilor climatice ar trebui să fie acordate prin reducerea datoriilor, finanțare mai ieftină pentru țările sărace, noi surse de finanțare internațională - cum ar fi o taxă pe emisiile de gaze de eșapament - și reforme la Banca Mondială și la Fondul Monetar Internațional.

Simon Stiell a avertizat în discursul său că, prea des, acțiunile în domeniul climei "se strecoară în afara agendei guvernamentale".

×
Subiecte în articol: salvare planeta clima Simon Stiell
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close