Antena 3 CNN Actualitate Salvatorii victimelor tragediei din Apuseni: NU am avut coordonate de localizare

Salvatorii victimelor tragediei din Apuseni: NU am avut coordonate de localizare

Salvatorii victimelor tragediei din Apuseni: NU am avut coordonate de localizare
de S.T.    |    21 Ian 2014   •   19:23

Lucian Neag, reprezentant al clubului Transilvania Off Road, a declarat, marţi după-amiază, la Antena 3, că echipa sa a fost contactată de ISU în jurul orei 18.30, pentru a ajuta la găsirea victimelor accidentului aviatic din Apuseni, dar nu a avut coordonatele de localizare a zonei.

"La 19.20 eram în maşini cu oameni de la ISU. Plecam(...). Am ajuns spre coada lacului Beliş. Noi am avut coordonate fără secunde, ceea ce înseamnă zeci, poate chiar sute de kilometri pătraţi", a spus Marius Pop de la Transilvania Off Road.

"Unul dintre localnici, că erau şi câţiva localnici cu noi, a primit un telefon şi a aflat că avionul a fost găsit de către un pădurar. Am sunat la 112 şi am cerut numele pădurarului, pentru că dânşi se cunosc între ei. Localnicul avea numărul pădurarului, l-am contactat şi el ne-a spus exact unde să mergem", a mai spus Marius Pop.

"Nu ştiam unde să căutam. Dacă domnul pădurar nu-i găsea, probabil că şi acum îi căutam", a completat Marius Pop, argumentând că era vorba de o suprafaţă de căutare enormă.

Potrivit acestuia, coordonatele ar fi trebuit să aibă grade, minute şi secunde.

"Noi am primit coordonatele doar în grade şi minute, iar marja de eroare este foarte mare", a spus Pop.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. 

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei".






×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close