Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cele mai bune alimente care vindecă ulcerul în mod natural

Cele mai bune alimente care vindecă ulcerul în mod natural

Ulcerul este una dintre bolile generației noastre. Din păcate, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu această boală, indiferent de vârstă.

Cele mai bune alimente care vindecă ulcerul în mod natural
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    29 Apr 2022   •   14:42

Una dintre principalele cauze ale ulcerului este infecția cauzată de bacteria Helicobacter Pylori.  Alte cauze comune includ fumatul, stresul, consumul excesiv de alcool și utilizarea excesivă a medicamentelor antiinflamatoare precum aspirină sau ibuprofen. 

Tratamentul împotriva ulcerului se bazează, bineînțeles, pe medicamente care, la rândul lor, au o mulțime de efecte adverse precum cefalee sau diaree. Acesta este motivul pentru care, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane caută remedii alternative.  

Varza 

Varza este un remediu extrem de popular pentru ulcer. Medicii au folosit-o cu zeci de ani înainte ca antibioticele sau alte medicamente să fie disponibile pentru vindecare. 

Varza este bogată în vitamina C, un antioxidant natural dovedit că ajută la prevenirea și tratarea infecției cu Helicobacter pylori. 

Mai multe studii pe animale au confirmat faptul că sucul de varză este eficient în tratarea și prevenirea unei game largi de ulcere digestive. 

La oameni, studiile au observat că persoanele care au băut suc de varză zilnic s-au vindecat de ulcer chiar mai repede și mai eficient decât cele care au folosit un tratament convențional folosit la acea vreme, scrie healthline.com

Lemnul dulce 

Lemnul dulce este un condiment originar din Asia și regiunea Mediterană. Acesta provine din rădăcina uscată a plantei Glycyrrhiza glabra și este un medicament tradițional popular folosit pentru a trata mai multe afecțiuni. 

Numeroase studii au confirmat faptul că rădăcina de lemn dulce poate avea proprietăți de prevenire și combatere a ulcerului. 

De exemplu, lemnul dulce poate stimula stomacul și intestinele să producă mai mult mucus, ceea ce ajută la protejarea mucoasei stomacului. Mucusul suplimentar poate ajuta, de asemenea, la accelerarea procesului de vindecare și la reducerea durerii cauzate de ulcer. 

Cercetătorii mai spun că anumiți compuși găsiți în lemnul dulce pot împiedica înmulțirea bacteriei Helicobacter Pylori. 

Este important de subliniat că rădăcina uscată de lemn dulce nu trebuie confundată cu dulciuri sau bomboane cu aromă de lemn dulce. Bomboanele cu aromă de lemn dulce este puțin probabil să aibă aceleași efecte și sunt în general foarte bogate în zahăr. 

De asemenea trebuie să știți că lemnul dulce poate interfera cu anumite medicamente și poate provoca efecte secundare precum dureri musculare sau amorțeală la nivelul extremităților. Motiv pentru care este bine să discutați cu un medic înainte de a lua în considerare un tratament pe bază de lemn dulce. 

Mierea 

Mierea este un aliment extrem de bogat în antioxidanți, care are o mare varietate de beneficii pentru sănătate. Acestea includ îmbunătățirea sănătății ochilor și riscul redus al bolilor cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale sau chiar anumite tipuri de cancer. 

De asemenea, mierea previne formarea și vindecarea rănilor, inclusiv a ulcerelor. 

Mai mult decât atât, oamenii de știință sunt de părere că proprietățile antibacteriene ale mierii pot ajuta la combaterea Helicobacter pylori. 

Usturoiul 

Usturoiul este un alt aliment cu proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. 

Potrivit unui studiu recent, consumul a 2 căței de usturoi crud pe timpul zilei, timp de trei zile consecutiv, a ajutat la reducerea semnificativă a activității bacteriene în mucoasa stomacului pacienților care suferă de infecția cu Helicobacter pylori. 

Turmericul 

Turmericul este un condiment care provine din Asia de Sud și este folosit în foarte multe feluri de mâncare indiene. Acesta este ușor de recunoscut după culoarea galbenă. Curcumina, ingredientul activ al turmericului, are foarte multe proprietăți medicinale. Acestea variază de la îmbunătățirea funcției vaselor sanguine până la reducerea riscului de inflamație și boli de inimă. 

Se pare că acesta are și un potențial terapeutic imens, în special în prevenirea daunelor cauzate de infecțiile cu Helicobacter pylori.  De asemenea turmericul ajută la creșterea secreției de mucus, protejând eficient mucoasa stomacului împotriva agenților iritanți. 

Ardeiul iute 

Încă de mici ni -a spus că ardeiul iute nu face bine la stomac. De fapt, persoanele care suferă de ulcer sunt sfătuite adesea să își limiteze consumul de ardei iute sau să îl evite complet.  

Cu toate acestea  cercetările recente arată că este puțin probabil că ardeii iuți să provoace ulcer.  Dimpotrivă, aceștia te poți scăpa de această boală. 

Acest lucru se datorează faptului că ardeiul iute conține capsaicină un ingredient activ care pare să reducă producția de acid din stomac și să îmbunătățească fluxul de sânge către mucoasa stomacului. Se crede că acești factori ajută la prevenirea și vindecarea ulcerului. 

Capsaicină din ardeiul iute poate ajuta, de asemenea, la creșterea producției de mucus, care acoperă mucoasa stomacului și o protejează de răni. 

Aloe vera 

Aloe vera este o plantă utilizare pe scară largă în industria cosmetică farmaceutică și alimentară. Aceasta este extrem de cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și de vindecare a pielii. 

Medicii susțin totodată că planta este un remediu eficient și împotriva ulcerului. 

×
Subiecte în articol: ulcer
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close