Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertismentul medicilor: Stresul, anxietatea și alimentația haotică agravează bolile digestive

Avertismentul medicilor: Stresul, anxietatea și alimentația haotică agravează bolile digestive

Problemele digestive devin tot mai frecvente în rândul tinerilor, iar specialiștii atrag atenția că anxietatea, stresul și alimentația haotică pot agrava toate aceste afecțiuni.

Avertismentul medicilor: Stresul, anxietatea și alimentația haotică agravează bolile digestive
Sursa foto: freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2023   •   16:27

Medicii de la Spitalul Clinic Colentina atrag atenția că cei mai mulți pacienți care ajung în Secția de Boli Inflamatorii și Intestinale sunt tineri.

De cele mai multe ori, bolile digestive sunt provocate de alimentația haotică, de stres și de anxietate, însă specialiștii spun că pot exista și cauze genetice sau ereditare.

Bolile digestive sunt extrem de frecvente, iar cele mai întâlnite sunt: refluxul gastroesofagian, ulcerul gastric și gastrita.

Boala Crohn și sindromul intestinului iritabil sunt alte boli inflamatorii serioase, pe care medicii le întâlnesc adesea la tineri.

Citește și: Cum scăpăm de cocoașă cu ajutorul unui aparat simplu

Simptomele care arată că există motive de îngrijorare sunt crampele abdominale sau scaunele diareice.

Datele colectate de Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA arată că 50% dintre copii consumă săptămânal sucuri dulci și evită, de cele mai multe ori, fructele și legumele proaspete.

Statisticile mai arată că peste jumătate dintre europeni au avut sau au o afecțiune digestivă.

×
Subiecte în articol: boli digestive tineri
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close