Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum te asiguri că vei cumpăra carne proaspătă de Sărbători

Cum te asiguri că vei cumpăra carne proaspătă de Sărbători

Cum te asiguri că vei cumpăra carne proaspătă de Sărbători
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
04 Dec 2018   •   10:31

De sărbători, fie că alegeţi să pregătiţi preparate din carne de pasăre, vită sau porc, este important să luaţi toate măsurile pentru a vă asigura că achiziţionaţi un produs proaspăt. 

Carnea de pasăre - Carnea şi produsele de pasăre ar trebui să se simtă reci la atingere. Nu cumpăraţi produse care nu au fost depozitate la temperaturi corespunzătoare.

Carnea de vită - Dacă este vineţie, de nuanţă gri ori de culoare închisă, evitaţi să o achiziţionaţi. De asemenea, evită carnea cu grăsime îngălbenită. Carnea nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. Carnea în care intră degetele, care e moale, e de proastă calitate. 

Carnea de porc - Alegeţi bucăţi de carne de porc de culoare roz, ferme la atingere, tari, cu fibrele dense, cu grăsime albă sau roz-alb. Este indicat să nu cumpăraţi niciodată carne condimentată sau marinată, acesta fiind modul în care unii comercianţi ascund mirosul cărnii de proastă calitate sau chiar alterată, potrivit dougthecook.com.

×
Subiecte în articol: carne sărbători
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close