x close

De-a Viața Ascunselea. Profesorul Constantin Dulcan, despre șansa oamenilor de astăzi de a trăi o tinerețe fără bătrânețe

de A.M.P    |    19 Ian 2020   •   14:36
De-a Viața Ascunselea. Profesorul Constantin Dulcan, despre șansa oamenilor de astăzi de a trăi o tinerețe fără bătrânețe 482

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan, autorul cărții Creierul si mintea Universului, a vorbit într-un interviu acordat Florentinei Fântânaru, pentru emisiunea De-a viața Ascunselea, de la Antena 3, despre șansa oamenilor din ziua de astăzi de a reîntineri, de a trăi o tinerețe fără bătrânețe.

”Iată că trăim zilele în care basmele par să devină o realitate. Sunt două lucruri. Putem să încetinim ritmul îmbătrânirii, sau chiar să obținem o inversare a bătrâneții spre tinerețe. Asta, ultima, s-a reușit la animale, pe șoricei transgenici. (...) S-a transfuzat la un șoarece în vârstă sânge de la unul tanăr și din nou s-a obținut o inversare a fenomenului”, a spus profesorul Dulcan, în interviul acordat Florentinei Fântânaru, la Antena 3.

”Trăim o epoca sub raport științific extrem de promițătoare și de mare optimism pentru omenire”,a mai spus profesorul.

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a vorbit și despre factorul eredității în procesul de îmbătrânire și a arătat cât de importante sunt, de fapt, condițiile de mediu în acest proces.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati