Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ”Elixirul tinereții” promovat pe internet. Românii au golit farmaciile, iar medicii trag semnale de alarmă

”Elixirul tinereții” promovat pe internet. Românii au golit farmaciile, iar medicii trag semnale de alarmă

Un medic american susţine că a făcut studii pe rozătoare care arată efectele pozitive ale unor molecule asupra metabolismului, funcției creierului, ficatului, pielii, mușchilor, structurii osoase, sănătății inimii, reproducerii, imunității și duratei de viață.

”Elixirul tinereții” promovat pe internet. Românii au golit farmaciile, iar medicii trag semnale de alarmă
Sursa foto: Pixabay/StillWorksImagery
de Andreea Cigolea    |    28 Ian 2023   •   17:18

Medicul David Sinclair susține că "aceste rezultate pot ajuta milioane de oameni care şi-au pierdut mobilitatea".

"Aceste rezultate, cred, pot ajuta milioane de oameni care şi-au pierdut mobilitatea sau care nu pot face sport, fie pentru că sunt fragili, au o dizabilitate sau sunt bătrâni", a declarat medicul David Sinclair.

De asemenea, unul din angajații farmaciilor care dețin acest "elixir" a transmis care este substanța de proveniență și care este rolul acestuia.

”Are rol de anti îmbătrânire, pleacă de la o substanță care se numește nicotinamidă. Rolul lui este de a repara ce se strică odată cu vârsta, la ADN. El duce la îmbătrânire, la riduri", a susținut Faway Naboulsi , farmacist.

Citește și: Elixirul tinereţii şi leac pentru depresie şi durere | Se consumă dimineaţa pe stomacul gol

Problema este că nu există studii suficiente care să arate efectele pozitive asupra oamenilor şi nici dacă există efecte negative. În cazul studiilor pe rozătoare, au existat indicii că, acolo unde a fost vorba de şoareci care aveau celule canceroase, acestea au fost înmulţite.

Însă, nici respectivul studiu nu a fost făcut în condiţii stricte de control. Chiar şi aşa, odată cu apariţia clipurilor medicului din SUA pe TikTok, cererea de suplimente a explodat.

"Nu-l mai găsim pentru ca e foarte căutat", a adăugat Faway Naboulsi.

Medicii români un semnal de alarmă cu privire la acest supliment

"Oamenii iau un supliment care le promite ceva, cum, ca medic mă gândesc ce dozezi sunt. Nu suntem educați sau refuzăm să ne punem întrebări, nu se poate să spună cineva ia preparatul ăsta ca nu îmbătrânești și tu să crezi", a susținut medicul de familie Daciana Toma.

"Nu e bine, să ne automedicăm, facem mai mult rău, dacă avem tensiune, diabet, produsele acestea pot da cu totul organismul peste cap", a adăugat homeopatul Daniela Bușneag.

Unii dintre români nu sunt atât de încrezători în actualul produs.

 "Am auzit de el de prin 2020, nu aș încerca, momentan e în faza de test, poate după 10, 20 de ani iese din faza de test și va fi pentru toată lumea", a adăugat un tânăr.

 "Corpul nostru e creat pentru o anumită vârstă , pielea, totul.  Asta ține de fiecare cum gândește, poate să se menține puțin mai tânăr dar doar mental", a declarat o mămică.

Compania medicului a reuşit să obţină interdicţia comercializării în SUA ca supliment alimentar, pentru că a început studiile clinice şi, altfel, molecula este considerată acum medicament.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close