Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Exercițiile fizice care stimulează activitatea creierului și îmbunătățesc memoria, în doar şase minute

Exercițiile fizice care stimulează activitatea creierului și îmbunătățesc memoria, în doar şase minute

Anumite exerciții fizice pot stimula activitatea creierului, memoria, atenția și concentrarea în doar șase minute. Ce au descoperit cercetătorii despre persoanele care au făcut zilnic aceste exerciții.

Exercițiile fizice care stimulează activitatea creierului și îmbunătățesc memoria, în doar şase minute
Sursa foto: getty images | RapidEye
de Ştefan Petrică    |    30 Ian 2023   •   16:00

Potrivit unui studiu publicat în "Journal of Epidemiology Community Health", pentru a stimula activitatea creierului, sunt necesare doar șase minute de sport.

În cadrul studiului, oamenii de știință au urmărit 4.000 de persoane din Anglia, Scoția și Țara Galilor, născute în anul 1970.

Ajunși la vârste adulte, participanții de 45 de ani au fost rugați să poarte dispozitive de monitorizare a activității fizice și să facă mai multe teste cognitive.

Oamenii de știință au descoperit că persoanele care au făcut zilnic activități moderate au avut scoruri mai bune la testele cognitive efectuate.

Citeşte şi: Numărul oamenilor care confundă stânga cu dreapta, mai mare decât se credea. Cercetătorii au descoperit o parte din motive

În categoria activităților moderate intră: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, alergarea ușoară, urcatul scărilor, dansul aerobic și înotul.

Conform studiului, pe de o parte, doar șase minute de activitate fizică moderată stimulează activitatea creierului și implicit, memoria, organizarea, planificarea, atenția și concentrarea, iar pe cealaltă parte, sedentarismul poate afecta funcția cognitivă.

În concluzie, nu este nevoie să petreci ore întregi în sala de fitness, ci doar câteva minute de sport pe zi te vor ajuta să fii mai sănătos fizic și mental.

×
Subiecte în articol: exercitii fizice memorie
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close