Antena 3 CNN Actualitate Sănătate REZULTATE REPARTIZARE REZIDENȚIAT 2019. Lista repartizărilor la Rezidențiat

REZULTATE REPARTIZARE REZIDENȚIAT 2019. Lista repartizărilor la Rezidențiat

REZULTATE REPARTIZARE REZIDENȚIAT 2019. Ministerul Sănătății demarează marți procesul de repartiție a candidaților admiși  la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 8 decembrie 2019.

REZULTATE REPARTIZARE REZIDENȚIAT 2019. Lista repartizărilor la Rezidențiat
17 Dec 2019   •   08:40

REZULTATE REPARTIZARE REZIDENȚIAT 2019. Timp de trei zile, până în data de 19 decembrie 2019, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară vor alegere locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

REZULTATE REPARTIZARE REZIDENȚIAT 2019 Cum se face repartiția

Ca în fiecare an, repartiția se face prin teleconferință.

REZULTATE REPARTIZARE REZIDENȚIAT 2019 Pentru sesiunea 2019-2020, Ministerul Sănătății a alocat, suplimentar, 2448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1052 pentru domeniul medicină dentară și 460 pentru farmacie.

De asemenea, au fost identificate noi posibilități de pregătire, iar prin ultimele  reglementări adoptate de Guvern a fost creat și cadrul legal  care să permită formarea unui număr record de rezidenți, atât în spitalele județene, unități medicale private si unitati medico- militare. Pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unitățile de învățământ superior medical acreditate.

REZULTATE REPARTIZARE REZIDENȚIAT 2019 “În condițiile unei resurse umană deficitare în sistemul medical, echipa Ministerului Sănătății a îndeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit în programul de guvernare. Este prima oară, după 30 de ani, în care au fost asigurate locurile pentru toți cei care au obținut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialități, în special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicină de urgență, ATI, medicină de familie, epidemiologie etc. Practic am început implementarea primelor măsuri pentru a ține tinerii rezidenți în țară”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, se găsește pe pagina oficială de rezidențiat www.rezidentiat.ms.ro

Lista posturilor publicate inițial a rămas nemodificată.

×
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close