Antena 3 CNN Actualitate Sănătate România are cea mai nouă metodă de evaluare a alimentelor. Bacteriile, depistate în timp record

România are cea mai nouă metodă de evaluare a alimentelor. Bacteriile, depistate în timp record

România are cea mai nouă metodă de evaluare a alimentelor. Bacteriile, depistate în timp record
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Mar 2018   •   15:49

România dispune de cea mai nouă metodă de evaluare a produselor alimentare. Sallmonella sau alte bacterii periculoase din alimente pot fi depistate acum într-un timp-record cu ajutorul noilor tehnologii, ceea ce reduce riscul unor contaminări în masă. Dacă până acum cercetătorii aveau nevoie de cel puţin o săptămână pentru a finaliza testele, noua aparatură face acest lucru posibil în doar o zi.  

Salmonella sau Listeria, două bacterii foarte periculoase din alimente, pot fi descoperite la timp cu ajutorul tehnologiei moderne. În laboratoarele ICA se întâmplă deja acest lucru. 

În laboratoarele Institutului de Cercetări Alimentare, controlul alimentelor se face prin metode microbiologice rapide iar mulţi dintre liderii comerţului modern au beneficiat deja de cercetările specialiştilor români. 

Legislaţia în privinţa controlului alimentar este însă dificil de aplicat, iar multe articole de lege sunt interpretabile.

Totuşi, pericolele din alimente pot fi evitate cu mai multă atenţie la rafturi spun specialiştii Institutului de Cercetări Alimentare. 

×
Subiecte în articol: salmonella alimente bacterii record evaluare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close