Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfaturi pentru un somn liniștit pe caniculă: ”Avem nevoie sa ne scadă temperatura cu un grad”

Sfaturi pentru un somn liniștit pe caniculă: ”Avem nevoie sa ne scadă temperatura cu un grad”

Temperaturile caniculare provoacă probleme mari şi în timpul nopţii. Mai ales pentru cei care aveau deja dificultăţi să se odihnească.

Sfaturi pentru un somn liniștit pe caniculă: ”Avem nevoie sa ne scadă temperatura cu un grad”
Sursa foto: Getty
de Andreea Cigolea    |    27 Iul 2021   •   13:59

Există câteva trucuri pentru un somn liniştit chiar şi în zilele în care căldura este sufocantă, pe care le aflăm împreună.

”E important să ne uităm cu ce temperatură stăm în dormitor.

Mai ales acum că e caniculă. Ca să dăm un semnal corpului că e gata momentul de somn avem nevoie să ne scadă temperatura cu un grad. 

Aici cred că deja ne îndreptam către aerul condiționat și totodată ne mai uitam și către mișcare. Putem face 20 de minute de mișcare în ora de dinainte de somn. E un remediu natural, biologic, ieftin, pentru cei care nu pot să adoarmă. Mișcarea e o altă componenta a kitului nostru pentru o rutină sănătoasă a somnului” a spus psihologul Olga Udrea la ”Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea. 

Ponturi care să ne ajute să dormim mai bine

1. Consecvenţa şi disciplina. Este foarte important să depunem puțin efort și să ne trezim la aceeași oră, 7 zile din 7. Rutina aceasta, după un timp, devine un obicei automat.

2. Atenție la stimulenți înainte de culcare. Aici, vorbim despre alcool. Ceea ce știm despre alcool este că fragmentează somnul, deci perturbă nu doar cantitatea, ci și calitatea somnului. Recomandările specialiștilor ar fi să finalizăm ultimul pahar de băuturi alcoolice cu 3 ore înainte de somn.

3. Ultima cafea, până în ora 14. Din nou, specialiștii ne recomandă să finalizăm ultima cană de cafea în jurul orei 14, întrucât mulți dintre noi merg la culcare între orele 22 și 24. 

4. Lumina albastră. Aceasta este pentru creier un fel de cafeină. Prin urmare, fără telefoane mobile în pat, fără tablete și, bineînțeles, fără televizor aprins înainte de culcare. Ne-ar ajuta mai mult cu o oră, o oră jumătate înainte de culcare să citim, să avem o conversație, să le spunem copiilor o poveste sau să facem o baie caldă.

×
Subiecte în articol: somn canicula
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close