Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sondaj Avangarde: Aproape 80% dintre români cred că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită

Sondaj Avangarde: Aproape 80% dintre români cred că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită

Mihai Gâdea a prezentat în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, un sondaj de opinie realizat de Avangarde, grupul de studiu socio comportamentale, privind modul în care oamenii percep gestionarea pandemiei în România.

Sondaj Avangarde: Aproape 80% dintre români cred că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită
de Claudia Popovici    |    29 Mar 2021   •   21:42

Potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra gestionării pandemiei de COVID-19 în România și a campaniei naționale de vaccinare, 79% dintre cei intervievați declară că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită. 

Mai mult, 63% dintre respondenți nu au acordat note de trecere Guvernului României pentru modul în care a gestionat până în acest moment Pandemia COVID-19.

Întrebați dacă, la cum evoluează pandemia la nivel mondial, cred că vom reveni cu viața la normal, 23% dintre respondenți spun că viața ar putea reveni la normal în a doua parte a anului 2022, în timp ce 21% spun că acest demers nu se va realiza niciodată.

Referitor la importanța şi necesitatea vaccinării împotriva SARS-CoV-2 (Covid 19), 48% dintre respondenți consideră că vaccinul este necesar şi important, în timp ce 32% susțin că imunizarea nu este necesară. Alți 3% susțin că această campanie de vaccinare ar fi utilă doar pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani.

Referitor la tipul de vaccin 24% dintre respondenți spun că au încredere în Pfizer, 6% în Moderna, 3% în serul de la AstraZeneca, în timp ce 33% susțin că nu au încredere în niciunul.

59% dintre respondenți consideră că armata ar trebui să se ocupe în continuare de campania de vaccinare anti-Covid-19, în timp ce 12% cred că demersul ar trebui preluat de Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, prăbuşire absolută în sondaje

63% dintre respondenți au declarat că actualul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical din România.

Mai mult, 53% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de activitatea instituției în acest an.

Studiul a fost realizat în perioada 15.03.2021-26.03.2021 pe un eșantion de 930 de subiecți prin metoda CATI (interviuri telefonice). 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close