Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Valeriu Gheorghiță: Încep înscrierile pentru etapa a treia a vaccinării în nouă localități

Dr. Valeriu Gheorghiță: Încep înscrierile pentru etapa a treia a vaccinării în nouă localități

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că încep înscrierile pentru etapa III a vaccinării. În prima fază, se pot înscrie doar persoanele care se află în localitățile care au o rată de infectare de cel puțin 4,5 persoane la mia de locuitori.

Dr. Valeriu Gheorghiță: Încep înscrierile pentru etapa a treia a vaccinării în nouă localități
de Andreea Cigolea    |    09 Mar 2021   •   14:40

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat marți că primele persoane care se pot înscrie în etapa III sunt cele care locuiesc în localitățile cu numeroase persoane infectate. Este vorba despre nouă localități din opt județe. Pe listă sunt Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj Napoca și Giurgiu.

Valeriu Gheorghiță a explicat de ce au fost selectate localitățile cu o rată de infectare de 4,5 la mia de locuitori.

„De ce am ales aceasta rata? Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localității respective”, a declarat Valeriu Gheorghiță în timpul unei conferințe de presă.

Zilele următoare, în localitățile menționate vor fi deschise mai multe centre de vaccinare. Numărul acestora este variabil în funcție de spațiile și resursa umană disponibile.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Arafat, anunţ despre aparatele care vor fi montate în casele românilor
x close