x close

Sancțiuni aspre pentru cei care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Guvernul va adopta un proiect de act normativ

12 Aug 2019   •   08:51
Sancțiuni aspre pentru cei care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Guvernul va adopta un proiect de act normativ foto: Pixabay.com

Se pregătesc sancţiuni pentru cei care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Guvernul va adopta astăzi un proiect de act normativ în acest sens.

Mai exact, şoferii care vorbesc la telefon, folosesc tableta sau intră live pe reţelele sociale riscă să fie aspru penalizaţi.

În ordonanţa de urgenţă care va fi astăzi pe masa Guvernului sunt prevăzute amenzi ce pot ajunge până la 725 de lei. Sancţiunile se vor aplica şi în cazul celor care conduc vehicule ce nu necesită permis auto, cum ar fi utilajele agricole sau bicicletele.

Măsura va fi luată pentru că s-a constatat, în nenumărate rânduri, că nu doar alcoolul este principala cauză a accidentelor rutiere, ci şi folosirea telefonului mobil. Din 2016 şi până în 2018 s-au dat peste 176 de mii de amenzi doar pentru această abatere.

Parteneri
Parteneri
sati