Antena 3 CNN Actualitate Scandal din cauza strategiei anticorupție a lui Cioloș. Principiile actului, copiate de la guvernul Boc și Alina Bica

Scandal din cauza strategiei anticorupție a lui Cioloș. Principiile actului, copiate de la guvernul Boc și Alina Bica

Scandal din cauza strategiei anticorupție a lui Cioloș. Principiile actului, copiate de la guvernul Boc și Alina Bica
Sursa foto: Foto: gov.ro/gov.ro/Agerpres
de M.Z.    |    19 Iul 2016   •   18:10

Strategia națională anticorupție, lansată marți de premierul Dacian Cioloș, este copiată de la Guvernul Boc. 

Mai exact, principiile anticorupție ale lui Cioloș sunt cele scrise de Alina Bica, pe vremea când era șefa DIICOT, potrivit informațiilor prezentate marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Într-o intervenție la Antena 3, Bica a spus că acest lucru nu poate decât să o bucure, însă a precizat că trebuia mneționată ideea de continuitate.

”Nu pot decât să salut și să mă bucur că doamna ministru (al Justiției, Raluca Prună - n.r.) a apreciat anumite lucuri bune și le preia mai departe. (...) Ideea de continuitate nu e un lucru rău, dar cred că ar fi trebuit să se sublinieze acest lucru. Cred că mai corect și mai onest era să se spună că anumite idei din strategia anterioară sunt menținute și se regăsesc în strategia aceasta”, a spus fostul șef al DIICOT, Alina Bica, marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Corupția, coroborată cu indiferența, poate să ucidă literalmente, a declarat premierul Dacian Cioloș, marți, în deschiderea dezbaterii publice privind noua Strategie Națională Anticorupție.

"Corupția ucide! Vă amintiți de acest slogan, în urmă doar cu câteva luni, și iată că vedem astăzi, în multe situații — corupția coroborată cu indiferența — și e important să subliniem acest lucru — poate să ucidă literalmente, am văzut cazuri în sănătate, și poate să ucidă social prin alienare, atunci când aceste ingrediente — corupția și indiferența — le întâlnim în educație (...). Ca să dau doar două exemple din două domenii în care există un sentiment clar în societate că avem nevoie de reformă, dar avem impresia că această reformă trebuie să vină doar din partea statului sau a Guvernului", a spus premierul Cioloș, la dezbaterea organizată la Palatul Victoria.

Acesta a precizat că atât în sănătate, cât și în educație trebuie luate măsuri politice, dar este nevoie și de o schimbare de atitudine.

Dacian Cioloș, 100 de milioane euro pentru strategia anticorupție

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close