Antena 3 CNN Actualitate Scandal la o biserică din Braşov, după ce preotul a fost mutat

Scandal la o biserică din Braşov, după ce preotul a fost mutat

Scandal la o biserică din Braşov, după ce preotul a fost mutat
Sursa foto: Foto: Videonews
30 Mai 2011   •   22:08
E supărare mare în comuna braşoveană Lisa, după ce părintele care a slujit comunitatea în ultimii şapte ani a fost mutat. Oamenii nu vor să primească un alt preot şi spun că vor trece la catolici sau la vreo sectă dacă nu li se face pe plac.

Mitropolitul Ardealului a anunţat că nu are de gând să cedeze ameninţărilor.

Oamenii din Lisa s-au ataşat de preotul Mircea Leb şi de familia lui şi nu vor în ruptul capului să accepte că acesta a fost mutat. Au fost atât de supăraţi, încât duminică nu l-au primit pe preotul venit să ţină slujbele până la instalarea unui nou paroh.

Credincioşii se plâng că nu au fost consultaţi în niciun fel atunci când preotul le-a fost schimbat.

Protestatarii de la Lisa spun că părintele Mircea Leb a ajutat foarte mult comunitatea, a muncit cot la cot cu oamenii şi i-a atras pe săteni la biserică. Şi nu vor să renunţe la protest, deşi chiar fostul paroh i-a rugat să accepte decizia mitropoliei.

Mitropolitul Ardealului e foarte supărat din cauza revoltei din satul Lisa şi le transmite credincioşilor ce-i aşteaptă.

"Intră sub blestem toţi cei care vor închide biserica. Biserica este proprietatea obştei", le-a transmis sătenilor IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.

Mai mult decat atât, mitropolitul spune că niciun preot nu va mai sluji la Lisa, până nu vin localnicii personal ca să-l ceară.
 


 

×
Subiecte în articol: biserica scandal catolici
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close