Antena 3 CNN Actualitate Scandal la Primăria Sectorului 1 pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Clotilde Armand: ”Vrem dezbatere publică”

Scandal la Primăria Sectorului 1 pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Clotilde Armand: ”Vrem dezbatere publică”

Scandal la Primăria Sectorului 1 pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Clotilde Armand: ”Vrem dezbatere publică”
Sursa foto: Foto: Facebook
29 Iul 2016   •   12:32

Update: Întrebat în conferința de presă, dacă a făcut un sondaj printre locuitorii din sectorul 1, Dan Tudorache a răspuns: ”Nu. Este o solicitare a grupului de consilieri, putem face o solicitare pentru orice grup”.

Update:  Într-o conferință de presă, Clotilde Armand spune că a venit cu o propunere de compromis. „Nu ni s-a părut corect și am dezbătut acest lucru. Am aflat ieri de această alocare, care nici nu a trecut de Comisia de Buget. Astăzi a fost suspusă votului. Noi am explicat că înțelegem că este vorba despre un proiect de țară pe care mulți creștini-ortodocsi și-l doresc, dezbaterea este că este o sumă foarte importantă și că nu se poate aloca într-o zi fără dezbatere. Am insistat pe dezbatere publică și am propus un compromis. Astăzi să votăm două milioane de lei și pentru restul de bani să fie o dezbatere publică. Prima, adevărată din Sectorul 1. Propunerea noastră, pe care am insistat să fie votată, numai consilierii USB au votat pentru, și blocul PSD-PNL a votat contra. Când PSD a cerut ca propunerea lor, care era un punct adițional pe ordinea de zi, nu a fost un consens. PSD a dat 11 voturi, PNL a votat împotrivă și USB s-a abținut pentru că nu a fost această dezbatere. Propunerea nu a trecut. Pentru orice, mai ales când vine vorba de o sumă de bani atât de importantă, menținem ideea de dezbatere publică”, a declarat Clotilde Armand.

 

Update: Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a declarat în direct la Antena 3 cum a fost introdusă pe ordinea de zi, acest proiect de hotărâre: ”Este o inițiativă la vârful PSD, fiecare grup are posibiltatea să facă propuneri pentru consiliu, nu a fost trecut pe ordinea de zi. Eu o susțin din punct de vedere personal”.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut introducerea suplimentară pe ordinea de zi a sedinței de joi a Consiliului Local a unui proiect de hotărâre prin care se acordă 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului din bugetul primăriei.

Proiectul nu a primit un aviz din partea comisiei de buget, ceea ce este obligatoriu procedural, care adaugă că nu este clar dacă primăria poate acorda sprijin financiar unui edificiu care se afla în alt sector.

Maria Coman i-a întrebat pe locuitorii Sectorului 1 dacă sunt de acord cu această decizilie luată de edilul de sector. Iată ce răspuns au oferit aceștia:

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close