Antena 3 CNN Actualitate Scandal la protestul dascălilor din Buzău: Un jandarm l-a apucat de haină pe liderul FSLI (VIDEO)

Scandal la protestul dascălilor din Buzău: Un jandarm l-a apucat de haină pe liderul FSLI (VIDEO)

Scandal la protestul dascălilor din Buzău: Un jandarm l-a apucat de haină pe liderul FSLI (VIDEO)
31 Mar 2010   •   13:35

Incident la protestul profesorilor din Buzău. Un jandarm l-a apucat de haină pe liderul FSLI, Aurel Cornea, în timp ce profesorii se deplasau în marş, spre prefectură. Profesorii buzoieni, aflaţi în a treia săptămână de grevă, cu suspendarea cursurilor în aproximativ 160 de unităţi de învăţământ, îşi cer salariile pe luna trecută şi acordarea celor 33 de procente reprezentând majorări salariale câştigate în justiţie.

Mitingul de la Buzău s-a transformat într-unul cu îmbrânceli. Profesorii s-au luat la ceartă cu jandarmii pentru că aceştia le-au blocat accesul în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.

Lideri sindicali susţin că situaţia din învăţământ este una fără precedent şi atrag atenţia că dacă nu reuşesc să ajungă la un consens cu autorităţile, protestele din şcoli vor continua.

Dascălii protestează faţă de indiferenţa guvernanţilor în ceea ce-i priveşte, dar şi pentru că nu şi-au primit drepturile salariale.

Liderii sindicali din educaţie nu exclud posibilitatea ca în viitorul apropiat să organizeze o grevă generală. La Buzău, aproximativ o mie de cadre didactice au luat parte la mitingul organizat în centrul oraşului. Alături de profesorii buzoieni au participat şi cadre didactice din alte 9 judeţe.



Antena 3


×
Subiecte în articol: scandal protest educatie jandarmi FSLI
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close