Antena 3 CNN Actualitate Scandal la vizita lui Băsescu în Roşia Montană între susţinătorii proiectului şi localnici. Jandarmii au intervenit

Scandal la vizita lui Băsescu în Roşia Montană între susţinătorii proiectului şi localnici. Jandarmii au intervenit

Scandal la vizita lui Băsescu în Roşia Montană între susţinătorii proiectului şi localnici. Jandarmii au intervenit
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Aug 2011   •   11:47

Vizita preşedintelui Traian Băsescu la Roşia Montană nu a fost lipsită de scandal. Susţinătorii proiectului s-au luat la harţă cu localnicii care se opun şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor.

Preşedintele a declarat din nou că susţine proiectul de la Roşia Montană, un proiect controversat, pe care premierul Boc îl vrea rediscutat.

Preşedintele Traian Băsescu a fost să vadă cariera de la Roşia Montană şi a trecut şi pe la primărie. Zeci de muncitori îl aşteptau.

Şeful statului i-a cerut premierului Boc să ia cât mai repede o hotărâre cu privire la soarta controversatului proiect minier. 314 tone de aur se află în subsolul de la Roşia Montană.

Discuţiile despre exploatarea aurului de la Roşia Montană de către compania canadiană Gabriel Resources au început încă din 1997. Traian Băsescu susţine că România a pierdut bani în tot acest timp din cauza îngheţării proiectului.

Şi totuşi ministrul Mediului are dubii în privinţa proiectului.

Canadienii susţin că aurul din Apuseni ar putea aduce 1,8 miliarde dolari direct în bugetul statului.

 


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close