Antena 3 CNN Actualitate Scandalul produselor lactate infestate, departe de final. Radu Magdin: Mi se pare un caz de lipsă de bun simț

Scandalul produselor lactate infestate, departe de final. Radu Magdin: Mi se pare un caz de lipsă de bun simț

Scandalul produselor lactate infestate, departe de final. Radu Magdin: Mi se pare un caz de lipsă de bun simț
Sursa foto: Foto: VideoNews
03 Mar 2016   •   15:50
Scandalul produselor lactate infestate cu e.coli pare să fie departe de final și autoritățile abia acum au decis să convoace o celulă de criză.

Între timp, președintele ANSVSA a explicat că laptele din Argeș și Dolj, este bun și nu are probleme.

Consultantul Radu Magdin a opinat, în ediția de joi a emisiunii Esențial, că poziția autorităților în această privință trădează o lipsă de bun simț.

“Nici măcar nu mi se pare un caz de incompetență crasă, mi se pare un caz de lipsă de bun simț. Și asta este mai dramatic. Nu trebuie să fii un expert ca să îți dai seama.

În primul rând, vorbim de sănătate publică și de măsurile pe care le faci ca cei afectați să își revină, vorbim de drame în mai multe familii și apoi să previi acest lucru. Abia apoi intervine un alt palier. Categoric, niciun brand, apropo de discuții pasionale, nu merită să își vadă imaginea distrusă, dacă are dreptate.

Problema este că din comunicarea publică, la nivel de autorități, nici acum nu știm clar care este sursa exactă, dacă e lapte, dacă e brânză, dacă este altceva, nici măcar asta nu știm cert. Nu știm nici ce s-a întâmplat cu lotul, celebrul lot, lipsesc date esențiale din această ecuație. Și în secoul XIX să fii și dacă îți dai seama că ești în pericolul unei epidemii, știi ce să faci.”



×
Subiecte în articol: Esential Alina Petrescu Argeş Dolj
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close