Antena 3 CNN Actualitate Cum își pot schimba românii furnizorul de energie și gaze direct de pe telefon, în doar câțiva pași

Cum își pot schimba românii furnizorul de energie și gaze direct de pe telefon, în doar câțiva pași

Românii își vor putea schimba furnizorul de gaze sau energie direct de pe telefon, în doar câteva ore.

Cum își pot schimba românii furnizorul de energie și gaze direct de pe telefon, în doar câțiva pași
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    26 Oct 2022   •   08:48

Schimbarea se va putea face cu ajutorul unei platforme lansate de ANRE, care va prezenta cele mai bune oferte ale companiilor.  

”Prin câteva click-uri, el poate ajunge până la a transmite cererea de schimbare de furnizor către furnizorul nou. În 24 de ore să se realizeze procesul tehnic de schimbare a furnizorului”, explică Roxana Gheorghe, director ANRE.  

Platforma online va putea fi accesată simplu, de pe orice smartphone sau laptop. 

”Criteriul primordial este clar cel economic. Însă, pe lângă acest criteriu, în platformă există mai multe informații, spre exemplu de unde este luată energia, dacă se emite factura la o lună, la două luni, prin e-mail sau prin alte metode clasice sau dacă regularizarea se face la anumite luni”, spune și Olivian Savin, expert FEL România, potrivit observatornews.ro.

Toate aceste criterii trebuie stabilite de la început. Ulterior, trebuie transmis indexul. Îar în final... 

”Cererea a fost înregistrată cu succes şi se transmite automat către furnizorul actual, furnizorul nou şi operatorului de reţea”, spune Roxana Gheorghe, director ANRE. 

Contractul se schimbă astfel automat. 

”Trebuie să verifice înainte de a-și schimba contractul dacă contractul actual prevede anumite penalități sau comisioane”, explică Roxana Gheorghe. 

Când va fi disponibilă

În acest moment, platforma este gata, însă consumatorii nu au acces la ea. Sunt nu mai puțin de 15 milioane de contracte care trebuie încărcate în rețea.  

ANRE promite că, începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie, platforma pentru schimbarea furnizorului de energie sau de gaze va putea fi disponibilă pentru clienți. 

Aplicația celor de la ANRE a costat 19 milioane de lei, cea mai mare parte fiind bani europeni. 

×
Subiecte în articol: ANRE furnizor
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close