Antena 3 CNN Actualitate Seceta ajunge în instanţă. Agricultorii dau în judecată ANM

Seceta ajunge în instanţă. Agricultorii dau în judecată ANM

Seceta ajunge în instanţă. Agricultorii dau în judecată ANM
01 Aug 2015   •   21:51

Canicula prelungită încinge spiritele în agricultură! Fermierii vor să dea în judecată ANM, pe motiv că meteorologii nu au anunţat din timp vremea secetoasă din acest an. Oamenii spun că munca lor este compromisă şi că se vor adresa instanţei pentru a-şi recupera pagubele

În multe zone din Moldova, seceta a pârjolit câmpurile iar culturile sunt compromise. Fermierii sunt furioşi, şi spun că vina aparţine în totalitate Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care nu i-a prevenit din timp.

Fermierii spun că prognozele de la începutul anului i-au indus în eroare şi de aceea au folosit soiuri mai puţin rezistente la secetă. Numai că în lunile aprilie şi mai nu a mai plouat deloc.

PUBLICITATE
 
Pe de altă parte, meteorologii se apără şi le reamintesc agricultorilor că i-au avertizat încă de la începutul anului că 2015 va fi un an extrem de secetos.

Indiferent de rezultatul disputei, agricultorii spun că cel mai mult vor suferi tot românii, după ce pierderile se vor resimţi în preţurile legumelor, fructelor şi cerealelor.

Fermierii spun că seceta şi lipsa unui sistem de irigaţii vor face ca anul acesta să fie unul mai slab decât 2014.

Detalii despre prognoza meteo găsiţi pe meteoplus.ro

Sursă: Observator

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close