Antena 3 CNN Actualitate Marele secret al ”eroului” care a predat 1,2 kilograme de Kosoni în 2009

Marele secret al ”eroului” care a predat 1,2 kilograme de Kosoni în 2009

Marele secret al ”eroului” care a predat 1,2 kilograme de Kosoni în 2009
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iun 2016   •   13:15

Autorităţile statului român au intrat, în urmă cu şapte ani, în posesia unei comori de peste un kilogram de aur, în Kosoni, pe care un hunedorean care s-a recomandat „de bună credinţă” a predat-o. Personajul misterios s-a dovedit a fi un traficant de comori, care a participat la înstrăinarea altor tezaure valoroase, nemulţumit de oferta autorităţilor, scrie adevarul.ro.

În toamna anului 2009, o întâmplare ciudată stârnea senzaţie în România. Un personaj misterios a predat autorităţilor statului român 142 de Kosoni de aur, în greutate totală de aproape 1,2 kilograme de aur. Comoara în valoare de peste 100.000 de Euro a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, la care au participat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ai Poliţiei Române.

Monedele au fost predate în 2 septembrie 2009 Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, de un locuitor al zonei Munţilor Orăştiei.

„Un cetăţean român a anunţat că deţine un tezaur de monede koson. A invocat buna-credinţă şi cunoaşterea dispoziţiilor legale potrivit cărora cetăţenii care posedă anumite artefacte de valoare pot şi trebuie să le depună la autorităţi şi de asemenea, pot obţine şi o recompensă“, declara la acea vreme Augustin Lazăr, atunci procuror general adjunct al PCA Alba Iulia, în prezent procuror general al României.

×
Subiecte în articol: tezaur
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close