Antena 3 CNN Actualitate Şeful guvernului de la Kiev a zburat la București cu un avion militar românesc | General român: "E de felicitat echipajul!"

Şeful guvernului de la Kiev a zburat la București cu un avion militar românesc | General român: "E de felicitat echipajul!"

Premierul ucrainean a ajuns, vineri, în România, într-o vizită pe care autoritățile de la București au confirmat-o în aceeași zi.

Şeful guvernului de la Kiev a zburat la București cu un avion militar românesc | General român: "E de felicitat echipajul!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   17:11

Antena 3 CNN a difuzat informația că premierul Denîs Șmîgal a zburat de la Kiev la București cu un avion militar românesc și a publicat o fotografie a aeronavei cu care a fost efectuat zborul.

Fotografia înfățișează o aeronavă Spartan C-27J, cu numărul 2702, din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Zborul Kiev - București s-a derulat prin spațiul aerian al Ucrainei, a subliniat Antena 3 CNN.

Citește și: Marcel Ciolacu: "Vom fi alături de Ucraina până la victorie!" 

"Este bine că România a făcut această misiune. Ucrainenii nu aveau posibilitatea să se deplaseze cu avionul și probabil că deplasarea cu trenul ar fi durat mai mult.

Este de felicitat echipajul, în primul rând, pentru că a intrat într-un spațiu aerian destul de periculos, într-un spațiu de război. Însă asta le este meseria piloților: să-și riște viața pentru România.

Păcat că România nu face tot ceea ce trebuie să facă pentru militarii ei. Dar acesta este alt dosar, alt subiect", a spus generalul (r) Marius Crăciun la Antena 3 CNN.

La București, Deîns Șmîgal a mulțumit României pentru ajutorul acordat Ucrainei și a menționat în mod special inițiativa de a antrena piloți ucraineni într-un centru regional de pregătire pentru operarea avioanelor americane F-16.

Șmîgal a spus că în România sunt antrenați "nu doar piloți, ci și alți militari ucraineni".

×
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close