Antena 3 CNN Actualitate Şefa unei agenţii bancare din Capitală, arestată preventiv pentru delapidare şi înşelăciune

Şefa unei agenţii bancare din Capitală, arestată preventiv pentru delapidare şi înşelăciune

Şefa unei agenţii bancare din Capitală, arestată preventiv pentru delapidare şi înşelăciune
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Sep 2010   •   16:20

Şefa unei agenţii bancare din Bucureşti a fost arestată, miercuri, sub acuzaţiile de delapidare, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Potrivit Parchetului Capitalei, citat de Mediafax, femeia şi-a pus o rudă să deschidă un cont la unitatea unde lucra, realizând ulterior retrageri de peste 400.000 de lei.

Conform anchetatorilor, în cursul lunii decembrie 2008, inculpata, în calitate de şef al unei agenţii bancare din Bucureşti, a convins-o pe partea vătămată - cu care se afla în relaţii de rudenie - să deschidă un cont bancar la agenţia pe care o conducea, pentru a beneficia de o dobândă atractivă.

Ulterior, în perioadele septembrie 2009 - februarie 2010 şi februarie - mai 2010, folosindu-se de funcţia sa şi de înscrisuri false, femeia a efectuat retrageri de numerar din contul părţii vătămate totalizând de 407.900 lei şi transferuri bancare într-un cont deschis pe numele său în cuantum de 645.828,23 lei.

Pentru a ascunde faţă de partea vătămată operaţiunile efectuate, inculpata i-a prezentat acesteia un extras de cont fals, potrivit căruia în contul părţii vătămate se găsea suma de 1.071.527,40 de lei.

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, propunerea de arestare  preventivă a inculpatei, pentru 29 de zile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close