Antena 3 CNN Actualitate Șeful ANPC le răspunde patronilor de restaurante indignați de noile reguli privind meniul: Shaorma cu de toate, trebuie să știm și noi ce înseamnă "de toate"

Șeful ANPC le răspunde patronilor de restaurante indignați de noile reguli privind meniul: Shaorma cu de toate, trebuie să știm și noi ce înseamnă "de toate"

Directorul ANPC, Horia Constantinescu, a răspuns astăzi acuzațiilor din partea patronatelor din HoReCa privind noile reguli pentru meniul restaurantelor.

de Mia Lungu    |    19 Oct 2022   •   14:13

Patronii de restaurante sunt nemulțumiți pentru că sunt obligați de ANPC să treacă în meniul restaurantelort nu numai ingredientele fiecărui preparat, ca până acum, dar și cantitatea fiecăruia în parte și valorile sale nutriționale, cum ar fi nivelul de zahăr, aditivi și grăsimi.

"Acum sunt doar nemulțumiți pentru că trebuie să aflăm ce ingrediente și ce materii prime. Ciorba de burtă trebuie să se știe din ce burtă este făcută. Shoarma cu de toate trebuie să știm și noi ce înseamnă 'de toate'.

Nu credeți că trebui să aflăm ce mâncăm? Dacă pe eticheta unui produs ambalat aflăm atât materiile prime folosite, orice ingredient, inclusiv aditivii alimentari și aflăm inclusiv coeficientul caloric, de ce nu putem afla asta la restaurant?

Dacă desfac un pachet cu biscuiți, achiziționat de pe rafturile unui magazin, pe a cărui eticheta găsesc toate aceste informații, și îl pun în farfurie și îl vând la restaurant, îl privez pe consumatorul de la restaurant de informațiile pe care le-ar fi putut avea dacă achiziționa de pe raft produsul.

Lucrurile trebuie aduse într-o zona nediscriminatorie. Să avem aceleași informații, să luăm decizia fiind corect și complet informați.

Dacă un operator economic din domeniul alimentației publice, nu folosește niciun fel de aditiv, niciun fel de conservant, potențiator de arome, și pune pe masă un produs ca la mama acasă, nu trebuie să se știe acest lucru în raport cu cel care folosește orice adjuvant din domeniul acesta?", a declarat astăzi Horia Constantinescu.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close